Podprogram 2019


Zdjęcie 222.jpg
Trwa wczytywanie metryki. Proszę czekać.

Terminy wydawek żywności

15‑01‑2020 11:06:45

TERMINY WYDAWANIA  ŻYWNOŚCI

W RAMACH PROGRAMU OPERACYJNEGO POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014- 2020

ŻYWNOŚĆ BĘDZIE WYDAWANA DLA OSÓB, KTÓRE ZOSTAŁY ZAKWALIFIKOWANE DO PROGRAMU.

Godziny wydawania paczek żywnościowych należy uzgodnić indywidualnie z pracownikiem socjalnym.

 

  1. PIĄTEK         31.01.2020r.
  2. CZWARTEK 20.02.2020r.
Trwa wczytywanie metryki. Proszę czekać.

Podprogram 2019

15‑01‑2020 10:49:37

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym PODPROGRAM 2019

Do skorzystania ze wsparcia w postaci żywności i realizowanych działań towarzyszących uprawnione są osoby, które spełniają określone przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej kryteria kwalifikowalności do statusu osoby najbardziej potrzebującej, tj.: osoby i rodziny znajdujące  się w trudnej sytuacji życiowej, spełniające kryteria określone  w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 200% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej (1402 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 1056 zł dla osoby w rodzinie).                 

Ośrodek Pomocy Społecznej w Pszowie jest realizatorem Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 -2020 Podprogram 2019.

Formą przekazywanych artykułów spożywczych osobom najbardziej potrzebującym będzie paczka żywnościowa. Paczka żywnościowa dla 1 osoby składa się z co najmniej trzech artykułów spożywczych z różnych grup towarowych. Dla każdego odbiorcy w Podprogramie 2019 przewidziano  6 paczek żywnościowych, które wydawane będą  jeden raz w miesiącu (styczeń 2020 – czerwiec 2020)  przy czym zestaw artykułów spożywczych dla osoby w Podprogramie 2019 obejmuje:

- 9 opakowań makaronu jajecznego (500g)

- 2 opakowanie makaron kukurydziany bezglutenowy (500g)

- 3 opakowania ryżu (1kg)

- 3 opakowania kaszy gryczanej (500g)

- 7 opakowań mleka UHT (1L)

- 5 opakowań  sera poduszkowego dojrzewającego (400g)

- 8 puszek groszku z marchewką (400g)

- 8 puszek fasoli białej (400g)

- 3 opakowania buraczki wiórki (350g)

- 7 opakowań koncentratu pomidorowego (160g)

- 6 słoików powideł śliwkowych (300g)

- 4 butelki soku jabłkowego (1L)

- 4 opakowania herbatników maślanych (200g)

- 4 opakowania cukru białego (1kg)

- 4 opakowania oleju rzepakowego (1L)

- 6 puszek szynki wieprzowej (300g)

- 9 puszek szynki drobiowej (300g)

- 3 puszki pasztetu wieprzowego (160g)

- 2 puszki gołąbki w sosie pomidorowym (850g)

- 9 puszek filet z makreli w oleju (170g)

Razem: 50,38 kg na osobę

Trwa wczytywanie metryki. Proszę czekać.
Informacja wytworzona przez:
Patrycja Wydra
email: ops@pszow.pl tel.:32 729 10 46 fax: 32 729 10 46
, w dniu:  15‑01‑2020 09:56:23
Informacja wprowadzona do BIP przez:
Patrycja Wydra
email: ops@pszow.pl tel.:32 729 10 46 fax: 32 729 10 46
, w dniu:  15‑01‑2020 09:56:23
Data ostatniej aktualizacji:
15‑01‑2020 11:24:58
Ilość wyświetleń:
Trwa wczytywanie
Wczytywanie danych...
Lp. Rodzaj zmiany Data aktualizacji Wytworzono przez Wprowadzono przez Akcje
Wczytaj kolejne wersje artykułu
Pokaż archiwalne komunikaty publikowane na tej stronie